Friday, November 25, 2011

Air zam- zamSalam...
Baru2 ni ada terjumpa sati link berkenaan penapis air,bila tengok tajuk macam biasa je.ala apa nak pelik,penapis air je kan...tapi malam tu xtau nape rasa nak teruskan bacaan artikel tu.walaupun faham x faham tapi cuba jugak bagi faham hehe dia tulis dalam BI. tapi rupa2nya ada link dalam BM... bila baca2 balik,tertengok plak gambar jug air.tadi penapis ni jug air plak.ada jugak disertakan video sekali.memang pelik kalau x penah dgr psl jug ni. cerita dia,kita amik air yang kita biasa minum tu,masuk dalam jug tu,then air yang telah 'ditapis' dgn jug tadi akan berubah sifat.sifat camna tu?

Air yg kita minum tu kebanyakan telah tercemar secara x lgsg,ada yang bersifat ASID...tu la sbbnya kita selalu mudah sakit,perut kembung,migrain,tgn kebas2,xleh bersila lama nnt kaki kebas... Apakah akan terjadi jika badan anda berasid?

“Anda akan berpenyakit, lesu dan gemuk dan jika anda tidak gemuk anda akan mati. Apabila rezab alkali berkurangan dan anda terus membina keadaan berasid dalam badan, badan anda muka menarik galian alkali dari tulang, otot, sendi dan kartilej. Itulah sebabnya orang tua mengecut dan bongkok. Proses koreksi dalaman telah meruntuhkan struktur sendiri dengan mencuri garam galian daripada struktur badan untuk mengalkalikan badan yang berasid.

nanti saya sambung lagi...tunggu.

No comments:

Post a Comment